Trauma verwerking

Trauma verwerking

Trauma verwerking

Trauma verwerking. 

Jarenlang heb ik op de Intensive Care van het Radboud ziekenhuis gewerkt

Je kunt je voorstellen dat op een IC afdeling mensen met verschillende achtergronden en leeftijdscategorieën liggen. Het kind wat een auto-immuunziekte heeft. Een jongen van 19 die helaas komt te overlijden na een vreselijk motor ongeval. Of de jonge vader die met het gezin in Portugal op vakantie was en daar in ondiep water dook waardoor hij een hoge dwarslaesie overhield, niet meer zelf kon ademen en alleen maar met zijn ogen kon communiceren.

Ook niet te vergeten de patiënten die bv een hartoperatie ondergaan hebben of patiënten die langdurig aan de beademingsmachine liggen en kunstmatig in slaap gehouden worden.
Wanneer het beter gaat en de patiënt wakker begint te worden realiseert hij/zij zich vaak niet waar hij/zij is en waarom ze in een ziekenhuis beland zijn.

Er is een periode dat ze tussen wakker en slapen balanceren. Toch worden alle geluiden in het onbewuste brein opgeslagen.  Geloof me er zijn  op de IC heel veel geluiden. Denk aan het personeel wat rond loopt. Allerlei piepjes en belletjes die continu afgaan. Schoonmaken van de afdeling. Gesprekken die gevoerd worden rondom het bed. Het geluid van de röntgenapparatuur voor het maken van de longfoto en soms de hectiek van een reanimatie of een nieuwe patiënt die binnen gebracht wordt.

Maar er zijn meer oorzaken waardoor iemand een trauma kan oplopen.

Denk aan incest, pesten, overval, relatie problemen etc. Zie ook de reclame van Trouw op tv waarin een stevige dame te zien is die door een traumatische ervaring niet kan afvallen.

NLP behandeling

Nu kun je met een NLP behandeling d.m.v. de Swish techniek de nare ervaring omzetten in een beeld van hoe we zouden willen zijn. Ik help je dan om het nare beeld volledig uit je hoofd verwijderen.  Soms pas ik de techniek van de tijdslijn toe. Zodat je iets kunt bereiken in de toekomst of het verleden aanpakt.

Mijn doel is om mensen een prettiger beeld over zichzelf te geven waardoor ze vooruit kunnen  meer zelfvertrouwen krijgen waardoor ze de toekomst positiever zien. Soms is het nodig vervelende ervaringen op te lossen voordat er plaats is voor iets nieuws.

 

Plaatje Intensive CareIntensive Care

About the Author