Waarom een NLP behandeling

Je leven in eigen hand

Problemen aan pakken

Novo-Sens_WaaromNLP-grootNLP geeft je de kans om snel en actief je leven beter in eigen hand te nemen. Na afloop van een NLP behandeling merkt je dat je problemen overzichtelijker en beter behapbaar zijn en weet je welke richting je uit wilt. Dat komt omdat een gecertificeerd NLP-behandelaar NLP behandel technieken toepast om je ‘mindset’ onbewust (en soms ook bewust) te veranderen. NLP is géén therapie. Je voert dus geen intensieve gesprekken en gaat ook niet diep in je verleden graven. Het is juist een heel praktische manier om vervelende ervaringen uit het verleden achter je te kunnen laten. Daardoor krijg je meer grip op het hier en nu. Een NLP behandeling is een methode die snel en effectief werkt als je meer grip op je eigen gedachtes en gevoelens wilt krijgen. En ook als je beter wilt communiceren met anderen: zakelijk of privé.

Onzekerheid en zelfvertrouwen

Wanneer klanten in de praktijk komen vertellen ze eerst wat ze daadwerkelijk willen veranderen zonder mij alle details van het probleem te vertellen. Bijvoorbeeld iemand wil onzekerheid graag veranderen in zelfvertrouwen etc. Daarna neemt de klant plaats op de stoel en ik ga er naast zitten. Doordat ik alleen maar tegen de persoon praat gebeurd er al iets in het onbewuste brein, want juist in het onbewuste brein vinden de veranderingen plaats. Als iemand zich dan relaxed of ontspannen voelt is het onbewuste brein in staat om veranderingen te maken. Dat gaat dus heel snel en bijna bij iedereen werkt het goed. Wanneer er vele heftige zaken gespeeld hebben in het verleden is het raadzaam om bv 3 behandelingen als coaching traject in te zetten. In andere gevallen is meestal 1 behandeling voldoende.

Hypnose

Als Master heb ik geleerd om met Hypnose of Trance iemand sneller te laten ontspannen. Eigenlijk is hypnose niks anders dan een toestand waarin je heel relaxt en ontspannen bent en beter in staat bent je dingen voor te stellen. Je kunt hier dus handig gebruik van maken als je wilt dromen over een mooie toekomst of het oplossen van je problemen. Soms denken mensen de controle te verliezen als ze onder hypnose gaan. De waarheid is dat mensen juist meer controle krijgen. In de afgelopen jaren heb ik mensen hele bijzondere resultaten zien bereiken door hun brein op een andere manier te gebruiken. Hypnose is vooral een woord waar we zelf een betekenis een gekoppeld hebben. De beste betekenis die je eraan kunt koppelen is het woord concentratie. Dat wil zeggen, als je hypnose gebruikt dat je eigenlijk heel goed concentreert op een bepaald onderwerp. Daar help ik dan bij.

Hyperventilatie

En doordat ik Masterclasses heb gevolgd b.v. in ademtechnieken kan ik ook beter iemand met hyperventilatie of angst of fysieke vermoeidheid helpen.