Wat is NLP

No-nonsens, Laagdrempelig en Praktisch …

Nare ervaring behandelen

Nono-Sens_WatisNLP_grootDat is de kracht van NLP. Deze methode werkt snel en effectief. Dat komt omdat een NLP behandeling helpt om oplossingen te vinden en gedachten te veranderen. Daarvoor is geen diepgravende analyse of langdurige therapie nodig! Een gecertificeerd NLP- Master -Practitioner en -Coach gebruikt eenvoudige NLP behandel technieken om nare gevoelens of ervaringen achter je te laten. Dat gebeurt door het onbewuste en bewuste brein beter te laten samenwerken. Alles wat je meemaakt komt via een van je vijf zintuigen het brein binnen. Onbewust koppelt je brein bepaalde gevoelens aan ervaringen. De meeste herinneringen worden gekoppeld aan een gevoel, geluid of beeld. Die gevoelens, geluiden of beelden komen als eerste weer naar boven bij een soortgelijke ervaring. Ben je bijvoorbeeld als klein kind door een bij gestoken, wat heel pijnlijk en beangstigend was? Dan ben je misschien altijd bang als je een bij ziet. Daarom ga je wellicht niet meer buiten zitten als er bijen zijn. Een gecertificeerd NLP-behandelaar koppelt met een NLP behandeling je angstgevoel los van het beeld ‘bijen’. Daardoor ben je meteen van je bijenangst verlost. Er zijn verschillende NLP behandel technieken die een NLP-Master -Practitioner en Coach kan inzetten, maar ze hebben altijd te maken met horen, zien of voelen.

NLP bestaat al meer dan 40 jaar. De techniek is opgebouwd rondom drie belangrijke elementen:

Neuro

Onbewuste brein

Je onbewuste brein bepaalt voor 97% wat je voelt, wat je leuk vindt en waar je tegenop ziet. Alles wat je meemaakt en hoe je dat ervaart krijgt een plekje in je onbewuste brein. Het beïnvloedt onbewust veel van je doen en laten. Vaak komen nare gevoelens vanuit het onbewuste brein naar boven. Mensen zeggen dan dat ze hun vervelende gevoelens ‘niet kunnen verklaren’. Vaak is dat juist wel het geval, maar zijn mensen zich niet meer bewust van de oorzaak van hun vervelende gevoelens.

Linguïstisch

Herinneringen en emoties

De manier waarop je reageert zegt veel over je gevoelens , herinneringen en emoties. Je reactie beïnvloedt de manier waarop anderen op jou reageren en met je communiceren. Dat gebeurt niet alleen met taal. Ook je lichaamshouding, gebaren en bewegingen vertellen heel veel. Als je iets spannend vindt zeg je dat misschien niet. Maar je kunt het vaak wel zien aan het knipperen van je ogen of je gespannen spieren. Iemand anders pikt die signalen onbewust op en reageert daar op.

Programmeren

Angst en vervelende gevoelens

Als je je bewust bent van de manier waarop je – bewust en onbewust – reageert, kun je je reacties ook aanpassen. Dat doe je door te ‘programmeren’. Een gecertificeerd NLP- Master -Practitioner en -Coach past NLP behandel technieken toe die je gedrag of gevoelens positiever maken. Daardoor verdwijnen je angsten en vervelende gevoelens en communiceer je eenduidiger en krachtiger met anderen. En het allerbelangrijkste: je krijgt meer sturing over je eigen gevoelens en leven, waardoor je beter in je vel zit.