Pesten of gepest worden.

Pesten of gepest worden.

Pesten of gepest worden.

Pesten of gepest worden

In de media is er al heel veel over pesten geschreven. Hierover zijn films gemaakt of voorlichting over gegeven. Diverse themadagen aan besteed op scholen etc. Maar ondanks alle voorlichting is pesten nog steeds iets wat uitgebreid plaatst vindt. Het gebeurt bij jong en oud.

Helaas niet alleen op scholen maar ook op het werk en in bejaardenhuizen wordt gepest. Ja inderdaad ook daar worden mensen enorm gepest.

Het pestgedrag is natuurlijk niet iets nieuws. Toen ik op de middelbare school zat was dat ook al aan de orde en heb ook beide ondervonden. Je wordt beïnvloed door groepsgedrag en als puber ben je daar enorm gevoelig voor, toch?

Zelfs op de werkvloer geld in vele bedrijven de macht van de populairste, slimste of aantrekkelijkste werknemer. Waardoor er altijd wel een pispaaltje te vinden. Zo niet, wordt hij/zij wel gemaakt, er moet toch iemand zijn die de klappen opvangt.

Gepeste mens

Wat doet het met de gepeste mens. Je wordt onzeker, verdrietig of durft je niet meer te vertonen. Het maakt dat je op je tenen gaat lopen om er toch bij te horen. Doordat je toch extra wilt scoren sta je misschien onder enorme stress. Deze stress zorgt weer voor allerlei klachten waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt.

Zo ook de ouders of partners van het gepeste slachtoffer. Onderschat niet wat het voor hen betekent, wanneer je merkt dat iemand die je lief hebt zo ongelukkig  is.

Gevolgen

We hebben allemaal in de media kunnen vernemen dat de strekking van deze nare invloeden, het pesten of gepest worden, zelfs tot suïcide (zelfmoord) kunnen leiden of tot extreme anorexia bijvoorbeeld.

Op You tube staat het volgende filmpje wat erg veelzeggend is vind ik en wat mensen misschien aan het denken zet. https://www.youtube.com/watch?v=SLbsltd11p4

NLP behandeling

Om hulp te bieden en mensen weer zelfvertrouwen te geven waardoor ze steviger in de schoenen staan kan een NLP behandeling hier bij helpen.

Ook ouders die verdriet hebben en een gevoel van onmacht ervaren kunnen hier baat bij hebben. Met behulp van een NLP behandeling kun je nare beelden en gedachten omdraaien  of verzachten waardoor  je op een andere manier tegen de situatie aan kijkt en weerbaarder wordt.

Een NLP behandeling vind plaats in mijn praktijk in een rustige omgeving waar je ontspannen op de stoel zit en ik alleen maar tegen je praat. Hierdoor kunnen er gevoelens of beelden getriggerd worden waarmee we dan aan de slag gaan door ze bv om te draaien in positieve gevoelens en of de beelden. Hierdoor krijgt iemand meer zelfvertrouwen en minder stress.

Ik kan natuurlijk de pesters niet weg halen maar wel helpen iemand meer zelfvertrouwen te geven waardoor iemands uitstraling en houding zullen verbeteren waardoor pesters minder grip op de gepeste persoon zullen hebben.

Dit alles is volledig in vertrouwen doordat ik jaren geleden de eed van Hippocrates  heb afgelegd heb ik een zwijgplicht (medisch beroepsgeheim).

Wil je van mijn hulp gebruik maken, schroom dan niet op contact op te nemen via de site

www.novo-sens.nl.

Denk niet dat je de enige bent!!pesten

About the Author